A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Громада, яка «зростає» і якій потрібно зростати

Дата: 16.07.2018 18:07
Кількість переглядів: 970

3 липня фахівці Чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування відвідали Чудейську ОТГ для консультування з питань інвентаризації ресурсів та розробки проектів місцевого розвитку. За словами голови ОТГ Піцул Фото без описуАнатолія в громаді існує позитивна динаміка зростання населення – рівень народжуваності перевищує смертність більше аніж в 2 рази. Зрозуміло, що це ставить перед громадою завдання по створенню умов для активності дітей і молоді: «Одна із цілей по розвитку інфраструктури в нашій громаді це спортивні майданчики та інші місця для оздоровлення, тренувань та активного відпочинку. Пріоритетна ж ціль найближчого періоду це звісно дорожня інфраструктура», - розповів Анатолій Піцул.

Спільно з радниками Чернівецького ЦРМС, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», Олексієм Грушко, Романом Романко та Андрієм Кучураном керівництво громади розглядало перспективні напрямки розвитку ОТГ, варіанти інфраструктурних проектів, які могли б бути підтримані за рахунок коштів чи то державного фонду регіонального розвитку, чи інфраструктурної субвенції. До прикладу, обговорювався варіант комплексного удосконалення місцевих шкіл – оновлення стадіону, будівництво теплиць, формування саду. Інша ідея це формування кооперативу у селі Нова Красношора по заготівлі грибів, ягід.  Даний задум виглядає досить цікаво зважаючи на те, що, з одного боку, тут поряд ліси і чимало люди й так займаються цим, а з іншого – є приміщення старої школи, яке можна для такої зберігання, а можливо й обробки, використати. Основне завдання, яке на найближчий час постало перед громадою – це збір даних про наявні ресурси та можливості їх використання.

Загалом же Чудейська об'єднана громада "зростає" в аспекті чисельності населення, що викликає і необхідність зростати в інших напрямках.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь