A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

У Чудейської ОТГ хороші перспективи розвитку

Дата: 20.03.2017 11:20
Кількість переглядів: 974

Перспективи розвитку новоутвореної об’єднаної територіальної громади обговорено під час робочої зустрічі голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна та Чудейської ОТГ Сторожинецького району Анатоліяя Піцула. Зокрема, обговорено можливість відкриття на базі Чудейської амбулаторії загальної практики сімейної медицини пункту постійного базування бригад екстреної медичної допомоги, який буде працювати в цілодобовому режимі.

Так, за словами Анатолія Піцула, нині Чудейська громада, до якої окрім Чудею входять села Їжівці та Нова Красношора, налічує понад 12 тисяч жителів, серед яких багато людей похилого віку. Відстань між цими населеними пунктами і селом Чудей – 5-8 км. Те ж стосується й двох сусідніх сіл – Буденця та Черешу, де проживають майже 3 тисячі людей.

«Географічне розташування центру об’єднаної громади говорить саме за себе: жителям Їжівців та Нової Красношори, а також сусідніх Буденця та Черешу майже вдвічі швидше дістатися до Чудею, аніж до Сторожинця. А у випадках, коли мова йде про збереження людського життя цей фактор може зіграти вирішальну роль. Тому вважаю, що ця ідея дуже слушна», – наголосив у свою чергу Іван Мунтян.

Відтак посадовці обговорили можливість будівництва нової автомобільної дороги між селами Чудей та Їжівці на умовах співфінансування.

«Обласна рада завжди стоятиме на захисті інтересів територіальних громад регіону. Й нині я також робитиму усе від мене залежне, аби допомогти реалізувати подібні ініціативи. Тим паче, що Чудейська ОТГ вже зробила перший крок – відкрила ЦНАП. Гадаю, що створення пункту постійного базування бригад екстреної медичної допомоги та будівництво дороги стануть надійними запоруками подальшого розвитку Чудейської громади», – підсумував голова крайового парламенту Буковини.

Фото без опису

Автор:Прес-служба обласної ради

Джерело: Прес-служба обласної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь