A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Рішення виконкому №130 від 13.12.2018 р. Про затвердження Положення про квартирний облік при виконавчому комітеті

Дата: 11.03.2019 12:15
Кількість переглядів: 1342

Фото без опису

УКРАЇНА

Чудейська сільська рада

Сторожинецького району

Чернівецької області

Виконавчий комітет

 

 Рішення 

від 13 грудня 2018 року                                                                               № 130

 

Про затвердження Положення

про квартирний облік при виконавчому комітеті

 

 

        На виконання т.ст. 15, 32, 33, 34,36, 39, 40, 45, 46, 64  Житлового Кодексу України, відповідно до Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов і надання їм житлових приміщень в Українській РСР затверджених Постановою Ради Міністрів Української РСР і Української Республіканської ради професійних спілок від 11 грудня 1984 року № 470, відповідно до п. 64 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини» (із змінами),керуючись ст.ст. 30, 31, 32, ст. 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою упорядкування процедури постановки на квартирний облік громадян, що потребують поліпшення умов проживання, виконавчий комітет Чудейської сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

         1. Затвердити Положення про квартирний облік при виконавчому комітету (Додаток 1).

         2. Затвердити зразок заяви для зарахування до квартирного обліку та зразок довідки з місця проживання про склад сім'ї та прописку (Додатки 2, 3).

3.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на голову сільської ради Піцул А.Д.

 

                                                                                                                                                                                   

 

Сільський голова                                                          Піцул А.Д.

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення виконкому

№ 130 від 13.12.2018

ПОЛОЖЕННЯ

про квартирний облік при виконавчому комітеті

Чудейської сільської ради

І.Загальні положення.

  1. Це Положення розроблено на підставі вимог чинного житлового законодавства України. Воно встановлює єдиний порядок зарахування на облік та ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов на території Чудейської сільської ради.

Чудейська сільська рада керується чинними на сьогоднішній день нормами законодавства УРСР, це перш за все:

- Житловий кодекс Української РСР;

-“Правила обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в УРСР”, затверджені постановою Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 11.12.1984 № 470 (зі змінами);

-“Правила обліку громадян, бажаючих вступити до житлово-будівельного кооперативу”, затвердженого постановою Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 05.07.1985 №228.

Облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, в сільській раді ведеться в одному напрямку - квартирний облік.

На квартирний облік у виконавчому комітеті сільської ради беруться потребуючі поліпшення житлових умов громадяни, які постійно проживають та зареєстровані та ті, що працюють в установах розташованих на території Чудейської сільської ради. Підставою для взяття на облік є встановлення рівня забезпеченості житловою площею для визнання необхідності в поліпшенні житлових умов та встановлення тривалості проживання в населеному пункті, що дає підстави для взяття на квартирний облік (7,8 кв.м. житлової площі і менше на кожного члена сім’ї та не менше одного року проживання в населеному пункті).

Крім цього, облік громадян ведеться в напрямках черговості - громадяни, які мають позачергове, першочергове право на отримання житла та загальна черговість громадян, що потребують поліпшення житлових умов.

1.2. Орган, що розглядає питання та приймає рішення про зарахування на квартирний облік - виконком Чудейської сільської ради.

Термін розгляду та прийняття рішень: 1 місяць з дня отримання повного переліку документів.

ІІ. Особи, які можуть бути зараховані на квартирний облік.

1. Особи, яким виповнилось 18 років, постійно проживають та зареєстровані по Чудейській сільській раді при наявності однієї з наступних підстав:

1.1.Забезпеченість житловою площею нижче встановленого рівня - тобто у випадку, коли:

-на одну особу припадає 7,8 кв.м житлової площі або менше ніж 7,8 кв.м житлової площі в квартирі (загальна площа квартири до уваги не береться) та не менше одного року проживають в даному населеному пункті.

  1. Невідповідність будинку (чи квартири), де мешкає особа, санітарно- технічним вимогам, що підтверджується рішенням виконавчого комітету.
  2. Наявність тяжкої форми хронічного захворювання (згідно переліку хронічних захворювань затверджених наказом МОЗ УРСР від 08.02.85р. №52), у зв'язку з чим особа не може проживати в комунальній квартирі або в одній кімнаті з членами своєї сім'ї. (див. перелік у додатку 1).
  3. Проживання за договором піднайму жилого приміщення в будинках державного або громадського житлового фонду чи за договором найму жилого приміщення в будинках житлово-будівельних кооперативів.
  4. Проживання за договором найму (оренди) в будинках (квартирах), що належать громадянам на праві приватної власності не менше 5 років.
  5. Проживання у гуртожитках.
  6. Проживання в одній кімнаті по дві і більше сім'ї, незалежно від родинних відносин.
  7. Проживання в одній кімнаті осіб різної статі старше за 9 років, крім подружжя, (розглядаються випадки, коли жиле приміщення складається більш як з однієї кімнати).

2.Особи, які проживають у комунальних квартирах або невпорядкованих стосовно умов даного населеного пункту квартирах, та мають статус:

  1. Ветерана війни згідно ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

2.2.Особи, на яких поширюється чинність ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (стаття 10);

2.3. Ветерани та герої АТО;

2.4.Особи, нагороджені орденом Слави, Трудової Слави, "За службу Батьківщині у Збройних Силах" будь-якого з трьох ступенів;

2.5.Працівники, які не менше 15 років сумлінно пропрацювали на одному підприємстві, установі, організації;

  1. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16- річного віку, а також особи з їх числа за місцем їх походження або проживання.

 

ІІІ. Перелік документів, необхідних для зарахування

на квартирний облік.

Для зарахування на квартирний облік громадянам необхідно зібрати та подати відповідальній особі виконкому Чудейської сільської ради наступні документи:

І.Заяву встановленого зразка (див. зразок у додатку 2), підписану всіма повнолітніми членами сім'ї, які зараховуються на облік.

Бланк заяви видається відповідальною особою, яка приймає документи для взяття на облік. Наприклад, в квартирі зареєстровані 6 осіб - чоловік, дружина, їх повнолітня донька, повнолітній син з дружиною, онука. Якщо на облік стає син зі своєю сім'єю, тоді заява повинна бути підписана лише відповідно сином та його дружиною. Якщо на облік стає повнолітня донька - то відповідно лише її підпис.

  1. Довідку форми № 2 про склад сім'ї та реєстрацію ( додаток 3):

Обов'язково! Якщо протягом останніх 5-ти років хтось із членів сім'ї (зазначений в довідці форми №2) змінював місце реєстрації, необхідно додатково представити довідку форми №2 з попереднього місця реєстрації такої особи. Інформація про невідповідність будинку (чи квартири) санітарно-технічним вимогам, про визнання його аварійним теж зазначається в довідці форми №2.

  1. Довідки з місця роботи осіб, які підписали заяву про зарахування на квартирний облік. Обов’язково в довідці повинно бути зазначено, чи особа перебуває (не перебуває) на квартирному або кооперативному обліку за місцем роботи.
    1. Якщо особа є підприємцем - подається засвідчена копія свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця. Копія може засвідчуватись безпосередньо спеціалістом Зарічненської селищної ради, який приймає документи, на підставі пред'явленого оригіналу.
    2. Якщо особа непрацююча і є пенсіонером - засвідчена копія пенсійного посвідчення. Копія може засвідчуватися безпосередньо спеціалістом Зарічненської селищної ради, який приймає документи, на підставі пред'явленого оригіналу пенсійного посвідчення.
    3. Якщо особа непрацююча - довідку, що засвідчує факт перебування особи без постійної роботи.Такі дані засвідчуються на підставі оригіналу трудової книжки, а якщо особа ще не розпочала трудову діяльність - на підставі оригіналу документу про закінчення відповідного навчального закладу.
  2. Копії паспортів повнолітніх осіб, які зазначені в представленій довідці форми №2 (сторінки 1, 2, 10, 11). При поданні документів особа повинна мати з собою для звірки оригінали паспортів, з яких зроблено копії. Копії довідки про присвоєння ідентифікаційного коду.
  3. Акт обстеження житлових умов.

5.1.Особа повинна звернутись до відповідного спеціаліста для складання акту.

Акт оформляється безкоштовно спеціалістом, скріплюється підписом керівника та печаткою.

5.2.Якщо житло перебуває у приватній власності, особа звертається до депутата Чудейської сільської ради, на дільниці якого знаходиться житло.

Тривалість оформлення акту не повинна перевищувати 30 днів.

6.Засвідчені копії свідоцтв (про одруження, про розлучення, про народження дітей).

Крім випадку, коли на облік зараховується одна особа.

Копії свідоцтв безпосередньо завіряються спеціалістом Чудейської сільської ради, який приймає документи, при наявності відповідних оригіналів документів.

  1. Копія технічного паспорту та копія документу, що підтверджує право власності на житло (свідоцтво про право власності), - якщо квартира приватизована. Копії засвідчуються безпосередньо спеціалістом Чудейської сільської ради, який приймає документи, при наявності відповідних оригіналів документів.

Наприклад, свідоцтво про право власності або свідоцтво про право на спадщину, або договори, за якими передбачається перехід права власності і т.ін.

  1. Копію договору піднайму між основним наймачем і піднаймачем, засвідчену в комунальному підприємстві, якщо проживає за договором піднайму жилого приміщення, що обліковується за цим підприємством. Особа повинна бути зареєстрована (прописана) за тією адресою, де укладений договір піднайму.
  2. Копію договору найму житла між власником і наймачем, якщо проживає за договором найму жилого приміщення в будинках (квартирах), що належать громадянам на праві приватної власності або в будинках КП.

Копія договору найму засвідчуються спеціалістом Чудейської сільської ради, який приймає документи. Особа повинна бути зареєстрована (прописана) за тією адресою, де укладений договір найму.

10.Оригінал медичного висновку (форми №3) лікарсько-консультативної комісії (ЛКК), якщо в особи наявна тяжка форма хронічного захворювання (згідно затвердженого переліку).

Для отримання висновку ЛКК особа звертається із заявою до ЛКК в поліклініку за місцем проживання. А для підтвердження психічного захворювання чи захворювання на туберкульоз - до ЛКК відповідного лікувального закладу.

  1. Копії документів, які підтверджують право на пільги, якщо особа, яка стає на квартирний облік, має право на пільги.
  2. Довідка з Реєстраційної служби Сторожинецького районного управління юстиції Чернівецької області про наявність/відсутність житла.

Копії засвідчуються безпосередньо спеціалістом Чудейської сільської ради, який приймає документи, на підставі пред'явлених оригіналів.

До документів, що підтверджують право на пільги, належать такі, що засвідчують особливий статус особи (наприклад: - ветеран війни; герой Радянського Союзу, герой Соціалістичної праці; особа, нагороджена орденами Слави трьох ступенів; особа, яка має статус ліквідатора аварії на ЧАЕС; особа, яка має статус учасника бойових дій, військовослужбовця; особа, заражена вірусом імунодефіциту людини внаслідок виконання медичних маніпуляцій; інвалід праці І і ІІ груп; науковий працівник, який має вчене звання).

Громадяни вважаються взятими на квартирний облік у виконавчому комітеті Чудейської сільської ради з дня винесення рішення про прийняття на квартирний облік.

 

ІV. Подання документів.

Заяву та визначений перелік необхідних документів, особа подає в канцелярію Чудейської сільської ради для візування та реєстрації вхідних документів. Після візування заява із визначеним переліком документів надходить до спеціаліста виконкому Чудейської сільської ради.

З метою економії часу особа, що бажає стати на квартирний облік, може у спеціаліста виконкому Чудейської сільської ради отримати попередню консультацію щодо можливості зарахування на квартирний облік та обсягу необхідних документів, отримати бланк заяви.

Для отримання кваліфікованої консультації особі необхідно мати при собі хоча б довідку форми №2 (про склад сім'ї та реєстрацію), а при можливості і інші документи, зокрема, щодо інвалідності, хвороби особи чи технічного стану квартири.

V. Прийняття рішення.

Подана громадянином заява та пакет документів проходить наступні етапи:

1 .Розгляд і накладення резолюції сільським головою, направлення заяви з прикладеними документами спеціалісту ради.

  1. Підготовка спеціалістом проекту рішення виконкому сільської ради.
  2. Розгляд проекту рішення на черговому засіданні виконкому Чудейської сільської ради та прийняття відповідного рішення.
  3. Підписання рішення виконкому Чудейської сільської ради селищним головою.
  4. Введення спеціалістом Чудейської сільської ради в базу даних квартирного обліку громадян, прийняті рішення щодо постановки на квартирний облік.
  5. Підготовка та надсилання повідомлення про зарахування на облік.

В 15-денний термін з моменту прийняття рішення спеціаліст надсилає поштою чи в інший спосіб повідомлення громадянину про зарахування (чи відмову) його на квартирний облік.

Громадяни вважаються взятими на квартирний облік у виконавчому комітеті Чудейської сільської ради з дня винесення рішення про прийняття на квартирний облік.

Громадяни, взяті на квартирний облік, вносяться до Книги обліку осіб, які перебувають у черзі на одержання жилих приміщень.

На кожного громадянина (сім’ю), взятого на квартирний облік, заводиться облікова справа, у якій містяться необхідні документи. Обліковій справі дається номер, відповідний номеру у Книзі обліку осіб, які перебувають у черзі на одержання жилого приміщення.

 

УІ.Розподіл та надання жилих приміщень.

Громадяни перебувають на квартирному обліку до одержання жилого приміщення, за винятком випадків, передбачених у цьому пункті.

Громадяни знімаються з квартирного обліку у випадках:

1. Поліпшення житлових умов, внаслідок якого відпали підстави для надання іншого жилого приміщення;

  1. виїзду на постійне місце проживання до іншого населеного пункту;

3. засудження до позбавлення волі на строк понад шість місяців, заслання або вислання;

  1. подання відомостей, що не відповідають дійсності, які стали підставою для взяття на облік, або неправомірних дій службових осіб при вирішенні питання про взяття на облік.

В разі прийняття виконавчим комітетом Чудейської сільської ради рішення про надання громадянам жилого приміщення, у надане жиле приміщення переселяються члени сім'ї, які включені в ордер і дали письмове зобов'язання про переселення в це приміщення.

  1. Ордер на жиле приміщення.

На підставі рішення про надання жилого приміщення в будинку державного або громадського житлового фонду виконавчий комітет Чудейської сільської ради видає громадянинові ордер, який є єдиною підставою для вселення в надане жиле приміщення.

Ордер може бути видано лише на вільне жиле приміщення.

Ордер дійсний протягом 30 днів.

Бланки ордерів зберігаються ,як документи суворої звітності.

Ордер вручається громадянинові, на ім'я якого він виданий, або за його дорученням іншій особі. При одержанні ордера пред'являються паспорти (або документи, що їх замінюють) членів сім'ї, включених до ордера.

Ордер на жиле приміщення може бути визнано недійсним у судовому порядку у випадках подання громадянами не відповідаючих дійсності відомостей про потребу в поліпшенні житлових умов, порушення прав інших громадян або організацій на зазначене в ордері жиле приміщення, неправомірних дій службових осіб при вирішенні питання про надання жилого приміщення, а також в інших випадках порушення порядку і умов надання жилих приміщень.

Вимогу про визнання ордера недійсним може бути заявлено протягом трьох років з дня його видачі.

 

 

 

Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету:                                                                   Мотреску Р.А.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь