A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Рішення виконкому №38 від 16.04.2019 року

Дата: 05.07.2019 09:53
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

УКРАЇНА

Чудейська сільська рада

Сторожинецького району

Чернівецької області

Вик  онавчий комітет

 

Р І Ш Е Н Н Я  № 38

16 квітня  2019 року                                                                     село  Чудей

 

 

Про розгляд звернень громадян до

виконавчого комітету   Чудейської

сільської ради у 2018 році

 

  

 

 

Керуючись ч. 1 статті 38, ч.3 п.9 ст.50 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши та обговоривши звіт голови сільської ради та секретаря виконкому про роботу зі зверненнями громадян у виконкомі сільської ради за 2018 рік, проаналізувавши стан справ щодо виконання Закону України «Про звернення громадян», відмітивши, що протягом 2018 року у виконкомі сільської ради здійснювалися заходи направлені на реалізацію громадянами конституційного права на звернення та виконання Указу Президента України від 07.02.2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», виконавчий комітет Чудейської сільської ради

ВИРІШИВ:

      1. Звіт голови Чудейської сільської ради, секретаря виконавчого комітету про роботу зі зверненнями громадян до виконавчого комітету Чудейської ради за 2018 рік, доповіді керівників закладів комунальної власності прийняти до відома (додається).

      2. Сільському голові  Піцул А.Д. та секретарю виконачого комітету Мотреску Р.А.:

     2.1. Продовжити контроль за виконанням статті 20 Закону України «Про звернення громадян;

     2.2. Забезпечити проведення прийомів громадян посадовими особами згідно затверджених графіків;

     2.3. Особливу увагу приділяти зверненням ветеранів ІІ світової війни, учасників АТО, ООС та бойових дій, інвалідів, осіб, які постраждали на Чорнобильській АЕС, багатодітних сімей, одиноких матерів та інших громадян, які потребують соціального захисту і підтримки;

      2.4. Забезпечити всебічний розгляд звернень громадян, порушених у них питань й оперативне їх вирішення, надання в установлені законом терміни відповіді заявникам за результатами їх розгляду;

      2.5. Звернути увагу на об’єктивний і своєчасний розгляд заяв і скарг та звернень громадян, вдосконалювати систему організації контролю та реагування на них.  

       3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря виконавчого комітету Чудейської сільської ради Мотреску Р.А.

 

     

 

 

Сільський голова                                                          Піцул А.Д.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток до Рішення

Виконавчого комітету

Чудейської сільської

ради № 38 від 16.04.2019 р.

ЗВІТ

про розгляд звернень громадян до

виконавчого комітету Чудейської  сільської ради у 2018 р.

 

 

Робота із зверненнями громадян проводиться відповідно до Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України від 07.02.2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» .

Згідно плану роботи щомісяця проводяться засідання виконавчих комітетів. На даних засіданнях постійно розглядаються письмові звернення громадян, які доводяться до їх відома у терміни, встановлені чинним законодавством.

У 2018 році на розгляд сільської ради надійшло 718 звернень громадян, з них письмових – 665, на особистому прийомі сільського голови – 53, що на 69 звернення більше в порівнянні з 2017 роком.

За звітний період надійшло 2 колективних звернень.

Від інвалідів та учасників бойових дій надійшло 46 звернень.

Найбільше в 2018 році було звернень щодо видачі дозволів на виготовлення технічних документів із землеустрою, підтверджуючих розмір земельних ділянок з метою передачі землі в приватну власність - 334. Реєструвались також звернення з питань соціального захисту (88), з питань праці і заробітної плати (126), з питань житлової політики – реєстрації у власних новозбудованих житлових будинках (42),  пов’язаних із діяльністю релігійних громад та міжконфесійних відносин (1). Порушувались і інші питання (127).

У 2018 році через вищестоящі органи до виконкому сільської ради надійшло 1 звернення (Іліуц Р.І.). Із загальної кількості отриманих звернень громадян за 2018 рік не було жодної скарги.

Систематично здійснювався особистий прийом громадян.

За звітний період звернень про порушення прав та законних інтересів громадян, зволікання у вирішенні порушених питань з боку посадових осіб місцевого самоврядування та повторних звернень не надходило.

Всі одержані звернення розглянуто в установлений Законом України «Про звернення громадян» термін та прийнято відповідні рішення, розпорядження, видано необхідні документи для вирішення порушених у зверненнях питань й дано роз’яснення.

Звернення громадян по мірі їх надходження розглядалися на особистому прийомі, на засіданнях виконкому та сесіях Чудейської сільської ради. Дата розгляду звернень громадян: 12 квітня 2018 року на засіданні виконкому сільської ради, де заслухано звіт про роботу із зверненнями громадян з дати утворення Чудейської ОТГ .

Робота по розгляду звернень громадян, організації особистого прийому перебуває на постійному контролі. Для підвищення рівня правової обізнаності громадян, що звертаються до сільської ради, на стендах розміщено інформацію щодо порядку прийому громадян, графіки прийомів посадових та службових осіб, що ведуть прийом.                                                                      

         Щотижня на апаратній нараді  розглядаються та аналізуються звернення що надійшли до сільської ради. Головою сільської ради Піцул А.Д. приділяється увага питанням надання спеціалістам сільської ради практичної та методичної допомоги, недопущення надання неоднозначних, необґрунтованих або неповних відповідей за зверненнями громадян, із порушенням строків, установлених законодавством.

 

            Секретар виконавчого комітету                                        Р.А.Мотреску


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь