A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Рішення виконкому №41 від 16.04.2019 року

Дата: 05.07.2019 09:56
Кількість переглядів: 323

Фото без опису

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ЧУДЕЙСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ  РАДИ

СТОРОЖИНЕЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ   ОБЛАСТІ

 

 Р І Ш Е Н Н Я  № 41

 

16 квітня  2019 року                                                          село  Чудей

 

Про організацію забезпечення захисту прав дітей на території

Чудейської ОТГ

 

       На виконання Конвенції ООН про права дитини, відповідно до Закону України “Про охорону дитинства”, на виконання розпорядження  Сторожинецької районної державної адміністрації від 19 березня 2019 року №67 «Про заходи забезпечення соціального захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на території Сторожинецького району у 2019 році», відповідно до доручення Чернівецької обласної державної адміністрації від 01.04.2019 року №34-П «Про питання захисту прав дітей», керуючись ст.ст. 32, 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою належної організації забезпечення захисту соціально-правових гарантій дітей, забезпечення фізичного, інтелектуального, культурного розвитку молодого покоління, захисту прав та законних інтересів дітей, виконавчий комітет сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

     1. Створити робочу комісію у складі заступника голови Чудейської сільської ради з питань діяльності виконавчих органів ради Падурі В.М., в.о. старости с. Їжівці Лук’ян Н.І., провідного спеціаліста відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Кіфу О.К., в.о. головного лікаря Чудейської АЗПСМ Бурла К.К., соціальних працівників Влад С.О. та Лук’ян Р.Д., для проведення роз’яснювальної роботи з населенням та з керівниками підприємств, установ  та організацій всіх форм власності щодо дотримання та забезпечення прав дітей згідно чинного законодавства.

Протягом 2019 року

    2. Відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Чудейської ОТГ:

    2.1. до 01 вересня 2019 року провести роботу по 100% охопленню навчанням дітей шкльного віку.

до 01 вересня 2019 року

    2.2. проконтролювати залучення до громадської та гурткової діяльності в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах 100% дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;

     2.3. забезпечити пільгами, шкільними та спортивними формами, безкоштовним харчуванням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах.  
Протягом 2019/2020 навчального року

 

3. Сприяти вирішенню питань щодо надання соціальних послуг особам та сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Постійно

 

    4. Тримати на постійному контролі виконавчого комітету сільської ради виконання батьківських обов’язків в сім’ях, діти в яких поставлені на облік як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах. 
Постійно

 
     5. Соціальним працівникам проводити інформування багатодітних сімей з питань  оформлення допомоги та пільг.
Постійно

 
      6. Забезпечити у встановленому законом порядку своєчасну виплату одноразової допомоги дітям-сиротам, дитям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку.

 
      7. Провідному спеціалісту відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Кіфу О.К. забезпечити проведення в підпорядкованих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах Чудейської ОТГ змістовних заходів щодо правової освіти дітей та їх батьків.

Протягом 2019 року

 

   8. Рекомендувати адміністраціям ЗНЗ та ДНЗ Чудейської ОТГ, соціальним працівникам в процесі своєї професійної діяльності здійснювати заходи з виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та здійснювати їх обов’язків соціальний супровід.
Постійно

 
   9. Покращити роботу щодо недопущення випадків жорстокого поводження з дітьми  в сімї, своєчасного виявлення та ґрунтовного розгляду кожного такого випадку.
Постійно

 
   10. Покращити роботу щодо недопущення випадків жорстокого поводження з дітьми  в сім'ї, своєчасного виявлення та ґрунтовного розгляду кожного такого випадку.
Постійно

 
    11. Продовжити роботу з попередження бездоглядності та безпритульності серед дітей.
Постійно

 
    12. Виконавчому комітету сільської ради:
    12.1. заслухати на засіданнях виконавчого комітету питання про стан забезпечення захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на території сіл Чудей, Їжівці та Нова Красношора;
  12.2. не рідше одного разу на рік заслуховувати питання про стан виконання опікунами, піклувальниками своїх обов’язків відносно підопічних, забезпечення захисту їх житлових та майнових прав; 
Щороку
   12.3. вжити невідкладних заходів щодо збереження житла, в якому проживали діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, до влаштування у відповідні заклади та повернення їм такого житла;
   12.4. забезпечити своєчасне встановлення опіки над житлом та майном дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, яке належить їм на праві власності;
   12.5. забезпечити взяття дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, після досягнення нею 16-річного віку на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, у разі коли у дитини відсутнє житло, яке належить їм на праві власності (користування), або якщо повернення до нього неможливе.
   13.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови з питань діяльності виконавчих органів  ради Падурі В.М.

 

 

 

СІЛЬСЬКИЙ ГОЛОВА                                        А.Д. ПІЦУЛ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь