A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Рішення виконкому № 91 твід 24.11.2020 року Про роботу Комунального некомерційного підприємства Чудейська амбулаторія загальної практики сімейної медицини Чудейської сільської ради

Дата: 03.12.2020 09:10
Кількість переглядів: 499

Фото без опису

УКРАЇНА

Чудейська сільська рада

Чернівецького району

Чернівецької області

Виконавчий комітет

 

 Рішення 

 

від 24 листопада 2020 року                                                                                        № 91

 

 

Про роботу Комунального некомерційного

підприємства Чудейська амбулаторія

загальної практики сімейної медицини

Чудейської сільської ради

 

         Заслухавши інформацію головного лікаря КНП Чудейської АЗПСМ Бурла К.К. слід відмітити, що на території обслуговування закладів охорони здоров’я зареєстровано 12402 жителів,  з них діти-інваліди – 54, діти-чорнобильці – 26, інваліди І-ІІІ груп – 273 чоловік. 

КНП Чудейської АЗПСМ налічує 6 сімейних лікарів, по три в Чудейській АЗПСМ та в Їжівській АЗПСМ. Разом по Чудейській територіальній громаді сімейні лікарі підписали 10148 електронних декларацій з пацієнтами. З початку укладання договору з НСЗУ, було здійснено повний огляд 8500 пацієнтів. У 2020 році було взято на первинний Д-облік 100 пацієнтів із цукровим діабетом.

На обліку в  Їжівській  АЗПСМ знаходяться 1833 дітей, в Чудейській АЗПСМ – 1867 дітей. На території обслуговування знаходяться 5 шкіл та 2 ДНЗ та один дошкільний підрозділ Чудейського НВК. В школах та дитячих садках введені ставки медсестер. Всього в школах навчається 1750 учнів, які щороку проходять обов’язковий медогляд та розділені на групи для занять з фізкультури.

На базі Комерційного некомунального підприємства Чудейська амбулаторія загальної практики сімейної медицини функціонує пункт цілодобової невідкладної допомоги з нічним перебуванням пацієнта, де працевлаштовано додатково 5 медсестер та 4 санітарки.

Лікарями та медичним персоналом проводиться активна робота з населенням, особливо з батьками школярів та дітей, які відвідують заклади дошкільної освіти, щодо обов’язкового щеплення від інфекційних хвороб.

Зі створенням Чудейської ОТГ, Чудейська сільська рада постійно виділяє значні кошти з місцевого бюджету на безкоштовні ліки для пільгових категорій населення Чудейської територіальної громади та безкоштовне дитяче харчування. Успішно функціонує в об’єднаній громаді урядова програма «Доступні ліки». На виконання медичної реформи, сімейні лікарі

 

виписують пацієнтам, з якими укладено декларації, електронні рецепти та електронні направлення для огляду та лікування в закладів охорони здоров’я ІІ та ІІІ рівнів.

          Заклади охорони здоров'я Чудейської ОТГ забезпечені в повному обсязі медикаментами для надання невідкладної допомоги. Працюють три аптечні пункти, де жителі можуть придбати ліки першої необхідності. Всі  необхідні ліки є в наявності.

        Виходячи з вище вказаного, керуючись п.п 3 п. „а” ст. 29,  п.а.1 ст.32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет сільської ради


 

В И Р І Ш И В :

1. Звіт головного лікаря КНП Чудейської АЗПСМ Бурла К.К. прийняти до відома.

2. Головному лікарю Чудейської АЗПСМ Бурла К.К. та завідувачу Їжівської АЗПСМ Фрунза К.А.:

2.1. Продовжувати інформативну роботу з населенням щодо втілення медичної реформи.

2.2. Прдовжувати працювати у напрямку підписання електронних декларацій з населенням.

2.3. Налагодити роботу з аптеками в межах компетенцій у напрямку електронних рецептів.

3. Головному лікарю Чудейської АЗПСМ Бурла К.К. організувати роботу по приєднанню Буденецької АЗПСМ та Череської АЗПСМ до КНП Чудейської АЗСМ та укладанню договору з НСЗУ у новій редакції.

4. Зобов’язати заклади дошкільної освіти та рекомендувати закладам загальної середньої освіти на території Чудейської територіальної громади не приймати до закладів дітей без довідки про щеплення.

5. Сільській раді продовжити фінансування програми «Безкоштовні ліки» для пільгових категорій громадян.

6. Медичним працівникам закладів охорони здоров’я Чудейської територіальної громади в своїй роботі більше уваги приділяти наданню медичної допомоги малозабезпеченим верствам населення, обстеженню дітей, особливо з багатодітних та неблагополучних сім‘ях.

           7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на голову Чудейської сільської ради Піцул А.Д.

         

 

СІЛЬСЬКИЙ  ГОЛОВА                                              А.Д. ПІЦУЛ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь