A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Податковий календар: 19 квітня 2021 -останній день сплати

Дата: 16.04.2021 13:52
Кількість переглядів: 402

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує

Податковий календар: 19 квітня 2021 -останній день сплати

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, 19 квітня - останній день сплати за березень:

фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, особами, які провадять незалежну професійну діяльність, та членами фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, за I квартал 2021 року (абзац третій частини восьмої ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування)

фізичними особами – підприємцями авансових платежів з податку на доходи  фізичних  осіб  за  I квартал  2021  року  (п.п. 177.5.1 п. 177.5    ст. 177 Податкового кодексу України)

 

Декларування 2021: Банк повідомив про прощення боргу – подайте декларацію

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області звертають увагу, що до загального місячного (річного) оподатковуваного податком на доходи фізичних осіб доходу включається основна сума боргу (кредиту), прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, у разі якщо його сума перевищує 25% мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року (у 2020 році – 1180,75 грн).

Кредитор зобов'язаний повідомити фізичну особу – боржника у один із трьох способів або направити йому рекомендованого листа з повідомленням про вручення, або укласти відповідний договір, або надати повідомлення про прощення (анулювання) боргу під підпис особисто. Суму прощеного (анульованого) боргу кредитор, наприклад банк, повинен включати до податкового розрахунку суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку (форма №1 ДФ), за підсумками звітного періоду, у якому такий борг було прощено. При цьому, Фізична ж особа-боржник зобов’язана самостійно сплатити податок з таких доходів та відобразити їх у річній податковій декларації.

Отже, якщо кредитором (у нашому випадку банком) було здійснено прощення (анулювання) основної суми боргу (кредиту), про що повідомлено боржника, то з метою оподаткування податком на доходи фізичних осіб, сума такого анульованого боргу вважається додатковим благом. Відтак, цей дохід включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу з урахуванням норм пп. 164.2 "д" ст. 164 Податкового кодексу (перевищення у  2020 році 1180,75 грн). Окрім того, зазначений дохід є об'єктом оподаткування військовим збором.

Нагадаємо, що термін подання річної декларації про майновий стан і доходи, який спливає 30 квітня. Відтак, суму податкового зобов’язання, яке платниками визначено до сплати, необхідно сплатити до 1 серпня 2021 року.

 

Понад 29 мільйонів гривень сплачено до місцевих бюджетів платниками підакцизних товарів

За січень-березень 2021 року до місцевих скарбниць Буковини платниками податків сплачено  26,1 мільйон гривень акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Крім того, за перший квартал поточного року до місцевого бюджету сплачено 3,7 мільйонів гривень плати за ліцензії на виробництво, право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами в області здійснюють 2039 суб’єктів господарювання, які придбали 4557 ліцензій, зокрема:

на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 2505; на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 2052.

За несвоєчасну сплату чергового платежу з початку року призупинено дію 47 ліцензій.

Роздрібну торгівлю пальним здійснюють 75 суб’єктів господарювання які придбали 216 ліцензій на право роздрібної торгівлі. Крім того  на території області 28 суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю пальним. З них у 7 суб’єктів господарювання наявні місця оптової торгівлі та у 21 – місця для оптової торгівлі відсутні.

Нагадаємо, що 30 квітня 2020 року – останній день сплати акцизного податку за березень поточного року платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь