A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує

Дата: 27.05.2021 16:34
Кількість переглядів: 2711

За 2020 рік юридичні особи – платники податку на прибуток задекларували понад 22,6 мільярди доходу

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відзначають, що за 2020 рік підприємствами – платниками податку на прибуток подано 2551 декларацію з податку на прибуток, в яких задекларовано понад 22,6 млрд грн доходу та нараховано 181,4 млн грн  податку на прибуток. Темп росту задекларованого податку на прибуток складає 121,1 відсоток.

Разом з тим, збиткову діяльність за 2020 рік задекларувало 66 підприємств на загальну суму збитків 798,7 млн грн. Порівняно з 2019 роком кількість збиткових підприємств зменшилася на 59 платників, а сума збитків на 276,9 млн грн.

За словами податківців «збитковість» підприємств у них на постійному контролі, адже торік за результатами перевірок податкові аудитори зменшили неправомірно задеклароване від’ємне значення об’єкту оподаткування податком на прибуток, що в подальшому впливає на сплату податку на прибуток на 15,7 млн грн.

Довідка:

Впродовж січня – квітня цього року підприємства області сплатили до зведеного бюджету понад 89,6 млн грн податку на прибуток, що на 5,6  млн грн більше, ніж торік.

 

Запитання платника: Чи є отримані помилково кошти доходом підприємця?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють платникам податків про норми  п. 177.1 ст. 177 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI.

Даним підпунктом визначено, що  оподаткуванню підлягають доходи фізичних осіб - підприємців, які отримані протягом календарного року від провадження господарської діяльності. При цьому, відповідно до п. 177.2 ст. 177 розділу IV ПКУ, об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід.

Тобто оподатковується різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручкою у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з даною господарською діяльністю.

В ситуації, коли підприємець отримує на  розрахунковий рахунок помилково перераховані кошти та здійснює їх повернення, то такі суми не включаються до складу доходу суб’єкта господарювання.

 

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка: з 1 січня 2021 року функціонує єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна  Булавка розповіла під час брифінгу, що платники податків за власним бажанням можуть перейти на систему єдиного рахунка

Щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити три простих кроки.

Перший – через Електронний кабінет подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку»

Другий – отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

Третій – надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення або з визначенням одержувачів.

При цьому, платник один раз протягом календарного року має право повідомити про використання або про відмову від використанні єдиного рахунку.

Відеоматеріал: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/471296.html

 

ДПС Буковини: 28 травня - граничний строк сплати податків

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, 28 травня – граничний строк сплати:

Військового збору з  нарахованого,  але  не  виплаченого  доходу   за квітень 2021  року  (п.п. 168.1.5 п. 168.1 ст. 168, п. 16підрозд. 10 розд. XX Податкового кодексу України)

Податку на доходи з фізичних осіб:

із загальної суми доходів у вигляді процентів, нарахованих за квітень 2021 року на суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків, ощадних (депозитних) сертифікатів, вкладів (депозитів) членів кредитної спілки у кредитній спілці (п. 170.4 ст. 170 Податкового кодексу України (далі – Кодекс));

з нарахованого, але не виплаченого доходу  за  квітень 2021 року  (п.п. 168.1.5 п. 168.1 ст. 168 Кодексу).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь