A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Повідомлення про оприлюднення проєктів «Стратегія розвитку Чудейської територіальної громади на 2021 – 2027 роки» та звіту про стратегічну екологічну оцінку

Дата: 12.11.2021 20:34
Кількість переглядів: 503

Повідомлення про оприлюднення

проєктів «Стратегія розвитку Чудейської територіальної громади на     2021 – 2027 роки»  та звіту про стратегічну екологічну оцінку

 

1. Повна назва документа державного планування та стислий виклад його змісту: Стратегія розвитку Чудейської територіальної громади на 2021 – 2027 роки.

Основні цілі документа державного планування. Стратегія є основою для формування та раціонального використання фінансових ресурсів відповідно до визначених пріоритетів соціального та економічного розвитку Чудейської територіальної громади на 2021 – 2027 роки.

Головною метою розробки Стратегії є поліпшення якості рівня життя, комфорту та забезпечення прав мешканців та мешканок громади шляхом створення на основі дотримання прав людини якісних, безпечних, доступних послуг у сферах соціального захисту, освіти, культури молоді та спорту, медицини, житлово-комунального господарства, захисту населення, сталого соціально-економічного розвитку Чудейської  територіальної громади..

Основні пріоритети Стратегії Чудейської ТГ:

  1. Спосіб життя, що спирається на європейські цінності та місцеві традиції розвитку особистості: Чудей – європейська громада.
  2. Розвинуті різноманітні інноваційні приватні господарства: Чудей - громада інновацій.
  3. Ощадливе природокористування та збереження багатства довкілля: Чудей - громада екологічних ініціатив.

Стратегічні цілі конкретизуються оперативними цілями, завданнями, визначені можливі сфери реалізації проєктів. Загалом Стратегія  на 2021-2027 роки включає завдання, що спрямовані на реалізацію передбачених Стратегією пріоритетів.

У Звіті про стратегічну екологічну оцінку зазначених документів (далі – Звіт про СЕО) проведено аналіз ймовірного впливу на стан довкілля та здоров’я населення в результаті впровадження операційних цілей та їх завдань у рамках зазначених пріоритетів Стратегії .

Зв'язок з іншими документами державного планування.

Стратегію розроблено з урахуванням стратегічних та оперативних цілей Державної Стратегії регіонального розвитку та Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2027 р.

У звіті про стратегічну екологічну оцінку проведена оцінка впливу від реалізації Програми на складові довкілля (вплив на атмосферне повітря, воду, ґрунти, природні ресурси, флору і фауну, об’єкти ПЗФ), а також на стан здоров’я та добробут населення (соціально-економічні наслідки, поводження з відходами, водопостачання та каналізування, транспорт, розвиток інфраструктури  тощо).

2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Чудейська сільська рада Чернівецького району Чернівецької області.

3. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

а) дата початку та строки здійснення процедури: Громадське обговорення Звіту про стратегічну екологічну оцінку триватиме не менше 30 днів з дня оприлюднення повідомлення на сайті Чудейської сільської  ради та в  друкованих засобах масової інформації.

Громадське обговорення звіту про СЕО починається з 11 листопада 2021 року і триватиме до 11  грудня 2021 року.

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо): зауваження і пропозиції громадськості надаються: у письмовому вигляді - особисто або через уповноваженого представника із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистого підпису; від юридичних осіб – із зазначенням їх найменування, місця знаходження, посади і особистого підпису керівника; в електронному вигляді на електронну адресу: chudeyskaotg@gmail.com.

в) дату, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення): громадські слухання не проводяться через встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (постанова Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»).

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проєктом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: Чудейська сільська рада, 59024, Чернівецька область, Чернівецький район, с.Чудей, вул.Карпатська, 2, тел.: 0680935995, контактний e-mail: chudeyskaotg@gmail.com .

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій: Чудейська сільська рада, 59024, Чернівецька область, Чернівецький район, с.Чудей, вул.Карпатська, 2 ; тел.: 0680935995; контактний e-mail:  chudeyskaotg@gmail.com

Строки подання зауважень та пропозицій: до 11 грудня 2021 року. Пропозиції та зауваження подані після встановленого строку, не розглядаються.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

Екологічна інформація, у тому числі пов’язана зі здоров’ям населення, що стосується Програми, знаходиться в Департаменті охорони здоров’я та Управлінні екології та природних ресурсів ЧОДА та оприлюднена на офіційному веб-сайті Чудейської сільської ради.

 До завершення процедури проведення громадського обговорення ознайомитися з Програмою та звітом СЕО можна також у приміщенні Чудейської сільської ради за адресою: 59024, Чернівецька область, Чернівецький район, с.Чудей, вул.Карпатська, 2; з понеділка по п’ятницю - з 09.00 год. до 17.00 год. Контактний телефон 0680935995; контактний e-mailchudeyskaotg@gmail.com.

 

4. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування: транскордонні консультації в рамках зазначеної СЕО не проводилися.

 

Додатки:

  • Стратегія розвитку Чудейської територіальної громади на 2021 – 2027 роки;
  • Звіт про стратегічну екологічну оцінку Стратегії розвитку Чудейської територіальної громади на 2021 – 2027роки.

 

 

Голова Чудейської сільської ради                                               Піцул А.Д.

https://Стратегія

https://Звіт СЕО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь