A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Коли вам можуть відмовити в оформленні паспорта

Дата: 06.10.2022 14:46
Кількість переглядів: 279

В умовах воєнного стану до підрозділів міграційної служби нерідко звертаються мешканці областей, що нині перебувають під окупацією. Якщо така особа не була раніше документована засобами Єдиного демографічного реєстру та має паспорт застарілого зразка, процес ідентифікації може бути суттєво ускладнений.

За законодавством України, міжнародними правилами документування, вимогами національної безпеки документування не ідентифікованої особи є неможливим. У випадку, якщо за наданими документами ідентифікувати особу неможливо, міграційна служба змушена та має право відмовити в оформленні паспорта.

Слід мати на увазі, що вичерпного переліку документів під час оформлення паспорта громадянина України для мешканців тимчасово окупованих областей не існує, так само як немає обов’язку особи надавати такі документи.

Однак перед візитом до підрозділу ДМС, ЦНАП або Паспортного сервісу, радимо уважно заповнити опитувальник (https://dmsu.gov.ua/assets/files/doc/zapytalnyk.pdf) та взяти із собою наявні документи або їх копії. Це допоможе провести необхідні перевірки, ідентифікувати вашу особу та забезпечити разом із паспортом легальний  доступ до всіх соціальних гарантій з боку держави Україна.

Управління ДМС у

Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь