A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Для українців розширюють можливість одночасного оформлення ID-карти та закордонного паспорта: які нововведення запроваджує ДМС

Дата: 17.03.2023 14:36
Кількість переглядів: 163

В Україні понад 10 місяців діє експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянинаУкраїни для виїзду за кордон. Вжепонад 200 тисячу країнців змогли скористатися цією зручною послугою, яка значно спрощує можливість отримання паспортних документів.

Тожоскількипослуга з одночасногооформленняпаспортнихдокументів  стала таким популярним запитом середукраїнців, Державнаміграційна служба розширюєцейекспериментальнийпроєкт : окрімодночасногооформлення ID-картки та закордонного паспорта особам від 14 років, в Українібудутьодночаснооформлюватизакордонніпаспортитакождітям до 14 років.

Зокрема, сьогодніКабінетМіністрівУкраїниухваливзміни до постанови «Про реалізаціюекспериментального проекту щодоодночасногооформлення (у тому числізамістьвтраченогоабовикраденого), обміну паспорта громадянинаУкраїни та паспорта громадянинаУкраїни для виїздуза кордон», яка розроблена ДМС.

Відтепер, зокрема, за одневідвідування один ізбатьківможе:

одночаснооформитисобі ID-картку та закордонний паспорт, а такожзакордонний паспорт своїйдитині/дітям до 14 років;

одночаснооформитисобі ID-карту, а такожзакордонний паспорт своїйдитині/дітям до 14 років.

Щоботриматитакупослугунеобхідно одному з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальниківабоіншихзаконнихпредставників особи, яка не досягла 14-річного вікуабо особи, яка визнана судом обмеженодієздатноюабонедієздатною, подати заяву та відповіднідокументи до підрозділу ДМС, центру обслуговування«Паспортнийсервіс» або в ЦНАП.

Звертаємоувагу! Якщодитині, якійоформлюютьзакордонний паспорт, виповнилося 12 років, їїприсутністьпід час поданнядокументівобов’язкова!

Ми переконані, щорозширенняцьогоекспериментальногопроєктузначноспростить процедуру та зменшить час на оформленняпаспортнихдокументів.

 

Робимо все, абиукраїнці комфортно та якісноотримувалиадмінпослуги в будь-якомукуточкунашоїкраїни. Наближаємо перемогу разом!

Зміни до постанови набираютьчинності через 35 днів з дня публікування.

 

                                                        Управління ДМС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь