A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

У податковій службі Буковини опрацювали 58 письмових звернень громадян

Дата: 21.04.2023 13:40
Кількість переглядів: 70

Фото без описуГоловне управління ДПС у Чернівецькій області

 

Повідомлення для інформування громадськості

 

 

Податкова оштрафувала продавців підакцизної продукції на 30,6 млн грн за недотримання законодавчих норм обігу

Упродовж першого кварталу 2023 року фахівці управління контролю за підакцизними товарами та управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели в області 199 фактичних перевірок. Перевіряли наступних суб’єктів господарювання: серед яких 180 - які здійснюють зберігання та торгівлю лікеро-горілчаними та тютюновими виробами, 19 – діяльність на ринку пального.

Також розглянуто 17 матеріалів правоохоронних органів про порушення на ринку торгівлі підакцизною продукцією.

За результатами проведених перевірок застосовано 30,6 млн грн штрафних санкцій.

Серед найбільш характерних порушень податкового законодавства: порушення порядку ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації; відсутність у чеках РРО( ПРРО) реквізитів акцизної марки та кодів УКТ ЗЕД; торгівля підакцизними товарами без ліцензій; недотримання мінімальних та максимальних цін.

 

Програмний РРО від ДПС без завантаження його на власний телефон/планшет/комп’ютер

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для проведення розрахункових операцій через ПРРО можуть обрати WEB-версію безкоштовного програмного забезпечення ДПС «Програмний реєстратор розрахункових операцій ПРРО (WEB-ВЕРСІЯ) Державної податкової служби України» (далі – ПЗ «ПРРО WEB-ВЕРСІЯ ДПС»), що працює через веб-браузер (веб-застосунок), та розроблене на основі сучасних веб-технологій.

Керівництво користувача ПЗ «ПРРО WEB-ВЕРСІЯ ДПС» розміщено у банері «Програмні РРО» на вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha).

Програмний комплекс коректно функціонує на комп’ютерах з сучасними операційними системами WINDOWS 7 SP1 та вище із встановленими актуальними оновленнями для систем безпеки. Рекомендовано використовувати останню версію операційної системи.

Для запуску програми необхідно в адресному вікні браузера ввести URL-адресу веб-застосунку (https://webrro.tax.gov.ua) та натиснути «Enter». Після цього відкриється форма авторизації у ПЗ «ПРРО WEB-ВЕРСІЯ ДПС».

Авторизація користувачів ПЗ «ПРРО WEB-ВЕРСІЯ ДПС» виконується за допомогою сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються суб’єктами господарювання для ПРРО, на підставі поданих в електронній формі повідомлень про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО (J/F1391802).

Після авторизації відкриється головна сторінка програми розділ «Каси», з переліком господарських одиниць та фіскальних номерів ПРРО, доступних для суб’єкта господарювання, згідно з  поданими ним заявами про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604).

У ПЗ «ПРРО WEB-ВЕРСІЯ ДПС» передбачена можливість використання сканеру для зчитування штрих-кодів номенклатури товару, що взаємодіє з буфером клавіатури, та принтеру для друку чеків.

 

У податковій службі Буковини опрацювали 58 письмових звернень громадян

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує, що у І кварталі 2023 року до податкової служби області надійшло 58 письмових звернень громадян. 

Основні питання, порушенні у зверненнях громадян, стосуються фінансової, податкової та митної політики (53 звернень – 91% від загальної кількості), найпоширеніші з них: 11 звернень – адміністрування місцевих податків; 10 звернень - інформування про ухилення від сплати податків; 11 звернень стосувались реєстрації та обліку платників податків;  2 звернення щодо відмови від РНОКПП; 3 звернення – консультації з питань податкового законодавства, 2 звернення – щодо адміністрування та сплати ЄСВ, Крім того, 14 звернень стосувались інших питань, що належать до компетенції ДПС. 

Слід зауважити, фахівці податкового відомства у Чернівецькій області розглянули 51 письмове звернення (88% від усіх звернень), 7 звернень знаходяться на розгляді, оскільки термін надання відповіді не настав. Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано. 

До відома: У податковій службі звертають увагу, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини «Електронного кабінету» платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Вхід до «Е-кабінету» здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Форма подання письмового звернення громадянами до ДПС, що надсилається з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку  розміщена на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kontakti-

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь