A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Виплата ветеранам війни: хто саме може отримати та як оформити

Дата: 05.06.2023 12:46
Кількість переглядів: 217

Виплата ветеранам війни: хто саме може отримати та як оформити

З 16 лютого 2023 року стартував спільний проєкт Міністерства у справах ветеранів України та Червоного Хреста України щодо підтримки ветеранів війни. Подати заяви на допомогу можуть особи з інвалідністю внаслідок війни І або II групи, відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни. 

Заява на отримання грошової допомоги подається через вебсайт eveteran.gov.ua. Далі слід перейти за посиланням «Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни». Пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію, для цього потрібно мати електронний підпис.

У заяві зазначаються такі відомості:

1) прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності);

2) стать;

3) дата народження;

4) реєстраційний номер облікової картки платника податків (серія та/або номер документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, у разі коли особа через свої релігійні переконання відмовилася в установленому порядку від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку в паспорті);

5) унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

6) відомості про задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування);

7) серія та/або номер документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

8) контактні дані (номер телефона та адреса електронної пошти);

9) серія, номер, дата видачі та закінчення строку дії посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;

10) група інвалідності, дата встановлення інвалідності;

11) міжнародний номер банківського рахунку IBAN, найменування банку.

Перед тим як надіслати заяву, слід повторно перевірити свої дані й надати згоду на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги від міжнародної організації.

Далі заяву буде надіслано до Мінветеранів, де верифікують наявність статусу ветерана війни – особи з інвалідністю вналідок війни (І або ІІ групи) заявника в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. Якщо ви відповідаєте цьому критерію, тоді знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариства Червоного Хреста України для прийняття рішення щодо призначення та подальшої виплати грошової допомоги протягом семи робочих днів на вказаний у заяві банківський рахунок. Якщо ні, заява буде відхилена.

Виплата грошової допомоги здійснюється незалежно від отримання інших видів допомоги.

Також виплата грошової допомоги здійснюється на банківський рахунок у розмірі 4000 гривень на місяць протягом чотирьох місяців.

Розмір отриманої грошової допомоги не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї заявника для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.

Консультацію підготувала головний юрист сектору «Харківське бюро правової допомоги № 1» відділу безоплатної правової допомоги ХМЦ Анастасія Макеєва.

Нагадуємо, що Сторожинецьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Сторожинець, вул. О. Кобилянської, 2. Серед основних послуг: надання правової інформації, консультацій та роз’яснень,  доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, надання допомоги у забезпечені доступу до вторинної правової допомоги. 

Прийом громадян здійснюється у робочі дні з 8.00-17.00 год. Поспілкуватися зі спеціалістами можна за допомогою Skype зв’язку, просто внесіть до списку контактів електронне ім’я відділу: «Сторожинецьке бюро правової допомоги» або логін бюро «storozhynetske@legalaid.cv.ua», а також за телефоном 2-28-99.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за єдиним номером цілодобової телефонної лінії безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь