A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Інформацію щодо адрес, контактних телефонів та режиму роботи центрів обслуговування платників розміщено на сайті. Які розміри щорічної плати за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами? Буковинці задекларували понад 1 мільярд гривень доході

Дата: 21.07.2023 15:02
Кількість переглядів: 186

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу, що інформацію щодо адрес, контактних телефонів та режиму роботи центрів обслуговування платників розміщено: у відкритій частині Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua) у розділі «Прес-центр»/Контакти (обрати відповідний регіон); на офіційному вебпорталі ДПС (https://www.tax.gov.ua) у банері «Центри обслуговування» (обрати відповідний регіон).

Контактна інформація головних управлінь ДПС в областях, м. Києві розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (https://www.tax.gov.ua/) у банері «Територіальні органи» (обрати відповідний регіон)/Контакти.

 

Які розміри щорічної плати за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу що суб’єкти господарювання які торгують тютюновими виробами зобов’язані придбавати ліцензію на роздрібну торгівлю. 

За словами податківців відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» плата за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами становить 2000 грн на кожне місце торгівлі, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст – 250 грн на кожне місце торгівлі.

Для місць торгівлі, які розташовані за межами території міст обласного підпорядкування і міст Києва та Севастополя на відстані до 50 км та які мають торговельні зали площею понад 500 кв. м, плата за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами становить 2000 грн на кожне місце торгівлі.

 

Буковинці задекларували понад 1 мільярд гривень доходів

Впродовж січня – червня цього року буковинці подали 4767 декларацій про майновий стан і доходи за 2022 рік в яких задекларували понад 1058 млн грн. доходів. Декларанти самостійно нарахували податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб – 20,0 млн грн та 4,2 млн грн військового збору. Бюджет вже отримав 16,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 3,2 млн грн. Про це повідомили у Головному управління ДПС у Чернівецькій області та нагадали,  що вказані в деклараціях суми податкового зобов’язання громадяни мають сплатити до 1 серпня поточного року. 

Крім того, своїм правом на отримання податкової знижки скористались 1569 буковинців. Сума податку на  доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету, складає понад  6,5 млн гривень. 

В основному до складу витрат громадяни відносили витрати на власне навчання або навчання членів сім’ї першого ступеня споріднення. Також правом на повернення податку скористались декларанти, які сплачували страхові внески за договорами довгострокового страхування життя .

У податковому відомстві нагадали, що реалізувати своє право на отримання податкової знижки, громадяни можуть подавати декларацію впродовж всього поточного року (включно до 31 грудня 2023 року) та  наголосила, що громадяни, які планують скористатись своїм правом на отримання податкової знижки, мають змогу подати декларацію про майновий стан і доходи в Електронному кабінеті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь