A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Рішення виконкому № 1 від 11.01.2024 року Про розгляд звернень громадян у виконком та старостинських округах Чудейської сільської ради у 2023 році

Дата: 15.01.2024 17:21
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

УКРАЇНА

 ЧУДЕЙСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

                                                     РІШЕННЯ

 

11 січня 2024 року

с. Чудей

№ 1

 

 

Про розгляд звернень громадян  у виконком та старостинських округах Чудейської сільської ради у 2023 році

 

  

 

 

 

 

Керуючись ч. 1 статті 38, ч.3 п.9 ст.50 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», заслухавши та обговоривши звіт голови сільської ради та секретаря виконкому, старост сіл Їжівці, Буденець та Череш про роботу зі зверненнями громадян у виконкомі сільської ради та старостинських округах за 2023 рік, проаналізувавши стан справ щодо виконання Закону України «Про звернення громадян», відмітивши, що протягом 2023 року у виконкомі сільської ради здійснювалися заходи направлені на реалізацію громадянами конституційного права на звернення та виконання Указу Президента України від 07.02.2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», виконавчий комітет Чудейської сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

      1. Звіт голови Чудейської сільської ради, секретаря виконавчого комітету, старост сіл Їжівці, Буденець та Череш про роботу зі зверненнями громадян до виконавчого комітету Чудейської ради та старостинських округах за 2023 рік прийняти до відома (додається).

      2. Сільському голові Піцул А.Д., секретарю виконавчого комітету Мотреску Р.А., старостам Лук’ян Н.І., Савчук І.В., Урсулян А.М.:

     2.1. Продовжити контроль за виконанням статті 20 Закону України «Про звернення громадян;

     2.2. Забезпечити проведення прийомів громадян посадовими особами згідно затверджених графіків;

     2.3. Особливу увагу приділяти зверненням сімей військовослужбовців, ветеранів ІІ світової війни, учасників АТО, ООС та бойових дій, осіб з інвалідністю, осіб, які постраждали внаслідок ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, багатодітних сімей, одиноких матерів та інших громадян, які потребують соціального захисту і підтримки;

      2.4. Забезпечити всебічний розгляд звернень громадян, порушених у них питань й оперативне їх вирішення, надання в установлені законом терміни відповіді заявникам за результатами їх розгляду;

      2.5. Звернути увагу на об’єктивний і своєчасний розгляд заяв і скарг та звернень громадян, вдосконалювати систему організації контролю та реагування на них.  

       3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря виконавчого комітету Чудейської сільської ради Ромену МОТРЕСКУ.

 

     

 

СІЛЬСЬКИЙ ГОЛОВА                                                   Анатолій ПІЦУЛ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток до Рішення

виконавчого комітету

№ 1 від 11.01.2024 р.

ЗВІТ

про розгляд звернень громадян до виконавчого комітету

Чудейської сільської ради та старостинських округах у 2023 році

 

Робота із зверненнями громадян проводиться відповідно до Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України від 07.02.2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

У 2023 році на розгляд сільської ради надійшло 761 звернень громадян, що на 126 звернень менше в порівнянні з 2022 роком, з них письмових – 729, на особистому прийомі сільського голови – 32.

Найбільше в 2023 році було звернень щодо видачі дозволів на виготовлення технічних документів із землеустрою, підтверджуючих розмір земельних ділянок з метою передачі землі в приватну власність – 259 заяв (у 2022 р.– 213 заяв). Реєструвались також звернення з питань соціального захисту (120), з питань праці і заробітної плати (120), з питань житлової політики – відкриття нових поштових адрес та реєстрації у власних новозбудованих житлових будинках (25). Від інвалідів та учасників бойових дій надійшло 7 звернень. Порушувались і інші питання (232).

Із загальної кількості отриманих звернень громадян за 2023 рік не було жодної скарги.

Систематично здійснювався особистий прийом громадян. Дуже часто громадяни звертались до посадових осіб сільської ради та старостинських округів з питань незабезпечення Сторожинецьким РЕМом безперебійної подачі електроенергії, проведення заміни старих дерев’яних опор, оновлення ліній електропередачі. Так, виконавчий комітет Чудейської сільської ради надіслав до Сторожинецького РЕМу 7 звернень громадян для розгляду за належністю.

За звітний період звернень про порушення прав та законних інтересів громадян, зволікання у вирішенні порушених питань з боку посадових осіб місцевого самоврядування та повторних звернень не надходило.

Всі одержані звернення розглянуто в установлений Законом України «Про звернення громадян» термін та прийнято відповідні рішення, розпорядження, видано необхідні документи для вирішення порушених у зверненнях питань й дано роз’яснення.

Звернення громадян по мірі їх надходження розглядалися на особистому прийомі, на засіданнях виконкому та сесіях Чудейської сільської ради. Дата розгляду звернень громадян: 08 лютого 2023 року на засіданні виконкому сільської ради, де заслухано звіт про роботу із зверненнями громадян у 2022 році .

Робота по розгляду звернень громадян, організації особистого прийому перебуває на постійному контролі сільського голови. Для підвищення рівня правової обізнаності громадян, що звертаються до сільської ради, на стендах та на офіційному сайті сільської ради розміщено інформацію щодо порядку прийому громадян, графіки прийомів посадових та службових осіб, що ведуть прийом.

         Головою сільської ради Піцул А.Д. приділяється увага питанням надання спеціалістам сільської ради практичної та методичної допомоги, недопущення надання неоднозначних, необґрунтованих або неповних відповідей за зверненнями громадян, із порушенням строків, установлених законодавством.

 

Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету                                                                  Ромена МОТРЕСКУ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь