ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі товару: Оброблені овочі та фрукти 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі товару: Оброблені овочі та фрукти
15330000-0 Оброблені фрукти та овочі
за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника
(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:
1.1. найменування замовника: Чудейська сільська рада
1.2. місцезнаходження замовника: с. Чудей вул.Карпатська 2, Чернівецького району Чернівецької області
1.3. ідентифікаційний код замовника:04416683
1.4. категорія замовника: Державний замовник
2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): товару Оброблені овочі та фрукти 15330000-0 Оброблені фрукти та овочіза ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями (закупівля здійснюється відповідно до норм постанови КМУ від 12.10.2022 № 1178 (зі змінами та доповненнями), ідентифікатор закупівлі: UA-2024-01-24-016572-a
3. Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
320 500,00 грн. ( Триста двадцять тисяч п’ятсот гривень 00 копійок) з ПДВ. При визначені очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено аналіз ринку, розглянуто загальнодоступну інформацію, яка міститься у відкритих джерелах (на сайтах постачальників).
4. Розмір бюджетного призначення: 320 500,00 грн. ( Триста двадцять тисяч п’ятсот гривень 00 копійок) з ПДВ
5. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Обсяг закупівлі визначається на підставі змін до річного плану, а також з урахуванням потреби замовника до кінця 2024 року і становить 4576 кг
ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ
Замовник самостійно визначає необхідні технічні характеристики предмета закупівлі з огляду на специфіку предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель та з дотриманням законодавства.
Фактом подання тендерної пропозиції учасник підтверджує відповідність своєї пропозиції технічним, якісним, кількісним, функціональним характеристикам до предмета закупівлі, у тому числі технічній специфікації, та іншим вимогам до предмета закупівлі, що містяться в тендерній документації та цьому додатку, а також підтверджує можливість поставки товару відповідно до вимог, визначених згідно з умовами тендерної документації.
В місцях, де технічна специфікація містить посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва, вважати вираз "або еквівалент".
В місцях, де технічна специфікація містить посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними, європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами, біля кожного такого посилання вважати вираз «або еквівалент». Таким чином, вважається, що до кожного посилання додається вираз «або еквівалент».
Обґрунтування необхідності закупівлі даного виду товару – замовник здійснює закупівлю даного виду товару, оскільки він за своїми якісними та технічними характеристиками найбільше відповідатиме вимогам та потребам замовника.
ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА (СПЕЦИФІКАЦІЯ)
Найменування товару |
Одиниця виміру |
Технічні характеристики |
Кількість |
ДК 021:2015 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі |
кг.
|
|
|
Помідори мариновані |
|
зовнішній вигляд (томати червоні) – томати однорідні по ступеню зрілості, за розміром, цілі, різноманітної форми, без плодоніжок. Консистенція томатів – плоди цілі, м’якоть плода м’яка, яка не розлізається; просочена розсолом. Смак та запах – характерний для маренованих томатів з ароматом та присмаком прянощів, без стороннього присмаку та запаху. Колір – близький по окрасці до свіжих томатів, відповідного ступеню зрілості плодів. Сторонні домішки – не допускаються. Без ГМО (має бути зазначено на пакуванні) . Фасування - закриті харчові пластикові відра, або банки. Якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ На кожній тарі повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. |
1000 |
огірки мариновані |
|
Зовнішній вигляд - огірки цілі, відповідні даному сорту, не м’яті, не зморщені, без механічних пошкоджень. Сторонні домішки не дозволяються. Консистенція – огірки міцні, м’якоть щільна, повністю просочена розсолом, хрустка. Смак та запах – властиві для маринованого продукту, з ароматом та присмаком прянощів, без сторонніх присмаку та запаху. Колір зеленувато-оливковий, різних відтінків, без плям та опіків. Якість розсолу – прозорий, приємного аромату. Продукти мариновані повинні бути з приємних смаком та запахом. Згідно мікробіологічних показників готові мариновані огірки не повинні мати видимих ознак псування (плісняви, гниття). Без ГМО (має бути зазначено на пакуванні). Фасування - закриті харчові пластикові відра або банки. Якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ. На кожній тарі повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. |
1050 |
зелений горошок |
|
Зелений горошок мозкових сортів, фасований в скляну або ж/б тару з маркуванням на упаковці. Колір зерен горошку-зелений, світло-зелений, однорідний. Консистенція – м’яка. Якість рідини – прозора, характерного кольору із зеленуватим або оливковим відтінком. Смак і запах – натуральний, властивий консервованому зеленому горошку. Сторонній смак і запах не допускається. Без ГМО. Якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ. На кожній банці повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. |
550 |
соус томатний |
|
Томатний соус повинний бути виготовлений зі стиглих томатів. Колір - червоний, яскраво виражений, рівномірний по всій масі. Масова частка розчинних сухих речовин повинна бути не менше 25%. Зовнішній вигляд та консистенція - однорідна концентрована маса, без темних включень, залишків шкірки, насіння та інших грубих частинок плодів. Смак та запах - властиві томатному соусу, без гіркоти, пригару та інших сторонніх присмаку та запаху. Фасування-скляна банка. Якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ. На кожній банці повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання.
|
650 |
повидло |
|
Сорт не нижче першого. Повидло фруктове повинно виготовлятися за технологічними інструкціями та рецептурами з дотриманням санітарних правил, затверджених у встановленому порядку. Якість товару повинна відповідати діючим на території України ДСТУ або іншим. |
380 |
Сухофрукти (яблуко, груша, ізюм та ін.) |
|
Суміш сухофруктів відповідного кольору, без сторонніх домішок, добре висушені, відповідного запаху, призначені для приготування компотів. Сорт не нижче першого. Якість товару повинна відповідати діючим ДСТУ. |
750 |
Чорнослив |
|
повинен бути вʼялений, без кісточок, цілі, чисті, здорові, сухі, без гнилі та плісняві, не уражені шкідниками, без сторонніх запахів. Повинні відповідати вимогам термічної обробки. Упакування в картонні коробки. На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано склад продукту, дата виготовлення, термін придатності, умови зберігання, дані про виробника. Товар має відповідати чинним ДСТУ |
130 |
Родзинки |
|
Цілі, чисті, здорові, сухі, без гнилі та плісняві, не уражені шкідниками, без сторонніх запахів. Упакування в пачки по 0,15кг На пачці обов’язково повинно бути вказано склад продукту, дата виготовлення, термін придатності, умови зберігання, дані про виробника. Товар має відповідати чинним ДСТУ |
66 |
1. Учасник поставляє Товар, який повинен відповідати діючим ДСТУ на території України.
2. Разом з кожною партією товару повинна надаватися супровідна первинна документація (товарно-транспортна накладна, видаткова накладна, чи інший документ, що підтверджує походження, безпечність і якість, відповідність вимогам державних стандартів, санітарно-гігієнічним вимогам). Такий документ повинен бути діючим з урахуванням терміну реалізації товару.
3. Завантаження та розвантаження товару здійснюється представниками Учасника.
4. Товар, що буде постачатись за договором, не повинен мати дефектів товарного вигляду, повинен бути упакований Учасником таким чином, щоб виключати псування або нищення його на період поставки, мати термін придатності на момент поставки не менше 80% від терміну, визначеного виробником для даного виду товару та за умови його збереження відповідно до встановлених норм і правил зберігання.
5. Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом одного дня.
Для підтвердження безпечності та якості продукції, учаснику необхідно подати в складі пропозиції наступні документи:
- документи про якість (протоколи на вміст ГМО, протоколи якості /або інші документи)
встановлені діючим законодавством (на вибір учасника, копія (-ії));
- експлуатаційний дозвіл, відповідно вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
«З умовами технічного завдання ознайомлені, з вимогами до постачання погоджуємось»
Особливі вимоги:
- Доставка Товару, проведення навантажувально-розвантажувальних робіт, забезпечується Постачальником власними силами. Постачальник гарантує Замовнику беззаперечну доставку Товару до закладу Замовника в певний час, необхідній кількості, без пошкоджень, безпосередньо та відповідно до вимог Замовника.
Поставка товару буде відбуватися дрібнооптовими партіями згідно заявок Замовника заявкам. Свою згоду на виконання даної вимоги Учасник підтверджує гарантійним листом
Учасник-переможець (Постачальник) зобов’язаний:
Поставка Товару здійснюється Постачальником за заявками Замовника кожного вівторка до _12:00_ год.
Кожна партія товару повинна супроводжуватись документом, який підтверджує його якість та безпеку.
Виконання даної вимоги Учасник підтверджує гарантійним листом.
Забороняється завозити недоброякісний товар. На недоброякісний товар складається акт і такий товар повертається постачальнику. Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом 8 годин.
- При поставці кожної окремої партії товару забезпечити наявність у водія та експедитора чинної особової медичної книжки.
- Здійснювати поставку товару санітарно-очищеним транспортом.