Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Безоплатна правова допомога

Інтернет-шахрайства в умовах воєнного стану: як не потрапити на гачок до аферистів

День безпеки в Інтернеті відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. Його метою є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

11:09 16.02.2023

Що таке страховий стаж та його значення для отримання пенсії

Страховий стаж враховується при нарахуванні пенсії.  До страхового стажу для обчислення пенсії зараховуються ті періоди, протягом яких людина підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, а за період з дати набрання чинності Закону України  “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1058-15#Text (з 1 січня 2004 року) – періоди, коли щомісяця сплачені страхові внески. Про нюанси обчислення страхового стажу інформує сектор «Сторожинецьке бюро правової допомоги».

11:09 16.02.2023

УВАГА! Оголошено конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги

Оголошено конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, в 15-ти областях України. ЦеВінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Львівська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівськаобласті.

08:59 26.09.2022

Протидія булінгу в дитячому середовищі

Що таке боулінг та які його характерні ознаки? Хто є сторонами булінгу? В яких формах він проявляється та які його види? Хто є суб’єкти реагування у разі настання випадку булінгу (цькування) в закладах освіти? Яка відповідальність за вчинення булінгу? Про це інформує «Сторожинецьке бюро правової допомоги».

10:35 19.09.2022

Як вимушеним переселенцям влаштувати дитину до школи

Зовсім скоро 1 вересня. Початок 2022-2023 навчального року для багатьох українців пройде не так, як зазвичай. Мільйони українців були вимушені виїхати у більш безпечні місця, отримали статус внутрішньо переміщених осіб. Хтось віддає дитину у перший клас, чиїсь син та донька продовжують  навчання у своїй школі, а комусь доводиться переводити дітей до школи за новим місцем проживання. Як вимушеним переселенцям влаштувати дітей до навчального закладу – з цим питанням розбирались фахівці системи надання безоплатної правової допомоги. До вашої уваги декілька алгоритмів дій.

16:53 24.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь