A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Управління Державної Міграційної Служби України у Чернівецькій області

Чи потрібно змінювати закордонний паспорт після зміни прізвища?

Особам, які з різних причин змінюють свої персональні дані, необхідно оформити новий паспорт громадянина Українивпродовж календарного місяця від дати отримання відповідного документа в органах юстиції – свідоцтва про шлюб//свідоцтва про народження з актуальним прізвищем, іменем або по-батькові.

11:05 25.12.2023

В період Новорічно-Різдвяних свят міграційна служба Буковини працюватиме без додаткових вихідних

Звертаємо увагу буковинців, внутрішньо переміщених осіб, іноземців та осіб без громадянства,  які проживають на території Чернівецької області, що згідно вимог  Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» структурні та територіальні підрозділи УДМС у Чернівецькій області в період Новорічно-Різдвяних свят працюватимуть без додаткових вихідних згідно визначених графіків роботи.

11:00 25.12.2023

Видача та пересилання паспортів військовослужбовцям

На «Гарячу лінію» Управління ДМС у Чернівецькій області (0372-55-04-61)нерідко надходять запитання щодо документування військовослужбовців, які перебувають вдома у короткострокових відпустках і не завжди мають час дочекатися готового паспорта.

15:14 10.11.2023

У підрозділах ДП «Документ» за кордоном можна оформити посвідки на постійне проживання в Україні для іноземців та ОБГ

ДП «Документ», що належить до сфери управління Державної міграційної служби України, розширює спектр надання послуг у центрах обслуговування громадян «Паспортний Сервіс» за кордоном. Відтепер іноземці та особи без громадянства (ОБГ) можуть подати документи для оформлення/обміну посвідки на постійне проживання в Україні у підрозділах у Варшаві (Польща), Берліні (Німеччина), Братиславі (Словаччина), Мадриді (Іспанія) та Стамбулі (Туреччина).

12:21 13.10.2023

Яка різниця між статусом «біженця» та «тимчасовим захистом» українців за кордоном

Голова ДМС пояснила різницю між статусом «біженця» та «тимчасовим захистом» українців за кордоном. Окремі частини, «вирвані» із цілісного контексту недавнього інтерв’ю голови ДМС України Наталії Науменко для ЗМІ, стали об’єктом для численних коментарів та подальших маніпуляцій. Йдеться про розуміння і сприйняття поняття «біженець».

12:12 13.10.2023

ДМС впроваджує сервіс для перевірки продовження строку перебування/тимчасового проживання іноземців та ОБГ в Україні

Урядом затверджено новий Порядок продовження строку перебування та тимчасового проживання, продовження та скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України, яким передбачено проставляння нових відміток про продовження строку перебування та тимчасового проживання у паспортних документах іноземця або особи без громадянства.

11:41 02.10.2023

На яких підставах можуть перебувати в Україні іноземці, котрі воюють у складі ЗСУ

Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко в інтерв’ю журналістам зазначила, що питання перебування в Україні іноземців, які воюють на її стороні, врегульовується ще з 2014 року, коли з'явились добровольчі формування, що не мали законодавчо закріпленого статусу.

11:41 02.10.2023

В яких випадках здійснюється обов’язковий обмін паспорта громадянина Українина ID-картку

Законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року. Однак передбачений чіткий перелік вимог, коли обмін наявного паспорта на новий є обов’язковим.

09:49 21.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь