A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Управління Державної Міграційної Служби України у Чернівецькій області

«Фейсбук» консультує з питань оформлення паспортів

На «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер 0372-55-04-61 та  на сторінку ДМС України у мережі «Фейсбук» за посиланням https://www.facebook.com/dmsu.gov.ua надходить чималозвернень щодо порядку оформлення паспортних документів.Пропонуємо добірку відповідей на низку таких запитань.

09:46 21.09.2023

Чи можна оформити ID-картку вперше без українських паспортів батьків?

Під час подання заяви-анкети на оформлення паспорта громадянина України вперше особа подає оригінали документів,що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження особи перебували у громадянстві України (для підтвердження факту належності особи до громадянства України).

16:33 13.09.2023

Чи дійсні під час воєнного стану протермінована ID-картка та паспорт-книжечка без актуального фото?

Паспорт громадянина України у формі ID-картки, строк дії якого закінчився за 30 днів до або після 24 лютого 2022 року, та паспорт громадянина України зразка 1994 року, до якого в аналогічні терміни не вклеєно актуальне фото по досягненні 25- чи 45-річного віку, в умовах війни є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України і підлягають обміну або вклеюванню нових фото впродовж 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.Тобто, ці документи дійсні не тільки доки триває воєнний стан, а й протягом місяця після його скасування чи припинення, після чого ID-картку треба буде обміняти, а чергову фотокартку вклеїти у паспорт-книжечку.

16:31 13.09.2023

Якщо інформацію щодо стану готовності документа не знайдено…

Одне з найпопулярніших питань, з яким буковинці звертаються на «Гарячу лінію» в період літніх відпусток: чому сервіс «Перевірка стану оформлення документів» за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/docstate.htmlне завжди видає актуальну інформацію щодо стану готовності паспортного документа?

09:49 18.08.2023

Кроки до додаткового захисту прав мешканців ТОТ та зон бойових дій: деталі

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, розроблену Державною міграційною службою, яка врегульовує процедуру внесення відомостей про зареєстроване місце проживання громадян з тимчасово окупованих територій (ТОТ) України, а також територій, на яких ведуться або велися бойові дії до відповідних реєстрів. А саме:

16:34 08.08.2023

Жодних черг та очікування! У «Дію» повернули послугу зміни місця проживання: хто може скористатися

Міністерство цифрової трансформації України запустило одну з найпопулярніших послуг в застосунку та на порталі «Дія». Відтепер українці можуть зручно та швидко змінити місце реєстрації без жодних черг та очікувань у держустановах.

16:30 08.08.2023

Як повідомити про незаконне перебування іноземців на території України

В умовах воєнного стану контроль за дотриманням міграційного законодавства іноземцями, що перебувають на території нашої країни, є спільною справою міграційної служби, органів місцевого самоврядування та всіх українських громадян, які володіють інформацією щодо іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території нашої країни.

14:58 21.07.2023

Як оформити дитині закордонний паспорт, якщо свідоцтво про народження іноземне: коротка інструкція

Після початку повномасштабної війни в Україні мільйони наших громадян були змушені покинути рідні домівки та виїхати за кордон. Серед них було чимало вагітних жінок, які народили діток уже в інших країнах. Тож наразі у них виникає чимало запитань щодо документів для малят.

09:17 16.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь