A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чудейська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Управління Державної Міграційної Служби України у Чернівецькій області

Для українців розширюють можливість одночасного оформлення ID-карти та закордонного паспорта: які нововведення запроваджує ДМС

В Україні понад 10 місяців діє експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянинаУкраїни для виїзду за кордон. Вжепонад 200 тисячу країнців змогли скористатися цією зручною послугою, яка значно спрощує можливість отримання паспортних документів.

14:36 17.03.2023

Паспорти з різною транслітерацією визнаватимуться недійсними лише після звернення особи за отриманням або обміном документів

Написанняпрізвища та імені особи як в ID-картці, так і в закордонному паспортігромадянинаУкраїни, здійснюєтьсяукраїнськоюмовою з транслітерацієюлатинськимилітерами, яка є невід’ємноюїхскладовою.

14:48 16.03.2023

Оформити документи за кордоном - просто: у яких країнах працює український «Паспортний сервіс»

Через повномасштабну війну, розв’язану росією рік тому, за межами України опинилися декілька мільйонів наших громадян, значна кількість яких перебуває там взагалі без паспортних документів або з такими, термін дії яких вже закінчився. Це створює чималі незручності як для самих громадян, так і для органів місцевої влади.

09:38 02.03.2023

Чи дійсний паспорт, термін дії якого закінчився під час воєнного стану?

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2022 року № 1202 «Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції в умовах воєнного стану» установлено, що паспорти громадян України у формі картки, строк дії яких закінчився за 30 днів до 24 лютого 2022 року та після 24 лютого 2022 року, та паспорти громадянина України зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартку особи у разі досягнення нею 25- чи 45-річного віку, строк вклеювання до яких настав за 30 днів до 24 лютого 2022 року та після 24 лютого 2022 року, є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України та підлягають обміну або вклеюванню нових фотокарток відповідно до досягнутого віку протягом 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.

10:46 06.01.2023

В період Новорічно-Різдвяних свят міграційна служба Буковини працюватиме без додаткових вихідних

Звертаємо увагу буковинців, внутрішньо переміщених осіб, іноземців та осіб без громадянства,  які проживають на території Чернівецької області, що відповідно до  Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» структурні та територіальні підрозділи УДМС у Чернівецькій області в період Новорічно-Різдвяних свят працюватимуть без додаткових вихідних згідно визначених графіків роботи.

08:48 02.01.2023

Чи можна отримати вперше внутрішній паспорт після 18 років в підрозділах «Паспортного сервісу» в Польщі

Через війну чимало  українців були вимушені виїхати за межі країни. Але навіть під час перебування за кордоном виникає необхідність отримати ті чи інші документи, які потрібні для посвідчення особи та оформлення послуг в іншій державі.

08:46 02.01.2023

Набрала чинності постанова, яка допоможе насильно вивезеним до рф українцям повернутися додому

Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України, яка затверджує Порядок реалізації експериментального проєкту щодо оформлення і видачі на території України посвідчення особи на повернення в Україну. Вказану постанову Уряду прийняв 21 жовтня 2022 року.

16:15 15.11.2022

Урядом урегульовано питання використання документів, строк дії яких закінчився у період дії воєнного стану

21 жовтня Кабінетом Міністрів України прийнято постанову «Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції в умовах воєнного стану», що надає можливість в’їзду та законного перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства, крім громадян російської федерації, на підставі посвідки на тимчасове або постійне проживання, строк дії яких закінчився або які підлягають обміну після 24 лютого 2022 року. Зазначена норма діятиме під час воєнного стану та протягом 30 днів після його припинення або скасування.

09:33 27.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь